Ons Coronatijdperk

Laatste update: 31-10-2020

Ons Coronatijdperk – huidige gang van zaken

In het kader van de versoepelingen heeft onze overheid besloten dat per 25 september 2021 bezoekers van bioscopen een coronatoegangsbewijs moeten hebben. Onze kerk besluit dat dat voor ons geen optie is en dat we daarom onze zondagsdiensten niet meer in de bioscoop zullen houden zolang deze regel geldt. Vanaf 26 september zullen we daarom onze diensten weer in de kapel aan de Hoep 6 in Schagen houden. We laten daarbij de anderhalve meter los en hebben geen beperking voor het aantal bezoekers.

Ons Coronatijdperk – geschiedenis

Op 12 maart 2020 ging een de zogenaamde ‘intelligente lockdown’ van kracht en moest de bioscoop, waar wij onze zondagsdiensten hielden, zijn deuren sluiten. Onze kerkdiensten werden daarom gestaakt tot nader order.

Op 1 juni 2020 mocht Kinepolis weer bezoekers ontvangen en vanaf 5 juli 2020 startten onze kerkdiensten aldaar weer. Wel met van overheidswege verplichte  maatregelen, waarvan de belangrijkste zijn:

  • Anderhalve meter afstand;
  • We gebruik nog maar één zaal, waardoor de kinderdienst op een andere locatie was;
  • Er is een dringend advies niet meer te zingen, wat we opgevolgd hebben;

Vanaf 4 november 2020 moest de bioscoop weer zijn deuren sluiten van de overheid. Onze kerk besloot na verloop van tijd wel diensten te organiseren, en wel in de kapel aan de Hoep, met maximaal 15 personen en anderhalve meter afstand. De eerste dienst in deze vorm was op 20 december 2020.

Vanaf 19 juni 2021 mocht de bioscoop weer open en op 20 juni 2021 startten onze diensten daar weer.